Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ministrul de Interne al R.…

Ministrul de Interne al R. Moldova despre preoţii şi ierarhii care au făcut campanie comuniştilor

Ministrul de Interne al R. Moldova, Victor Catan, a dezvăluit, în cadrul unei conferinţe de presă, listele poliţiştilor implicaţi în campania pro comunistă la alegerile din 5 aprilie 2009. Potrivit investigaţiilor MAI, poliţia a practicat tortura în masă chiar în sediile comisariatelor de poliţie şi a reţinut ilegal sute de oameni.

De asemenea ministrul a menţionat că deţine liste ale preoţilor-agitatori care s-au implicat în această campanie, deşi statutul nu le-o permite şi că aceste liste vor fi transmise mitropolitului Vladimir pentru a fi luate măsurile disciplinare ce se impun în astfel de cazuri. Victor Catan a evitat să dea detalii despre preoţii implicaţi, dar a specificat că s-au făcut vinovate de propagandă comunistă şi unele mănăstiri din subordinea Mitropoliei Moldovei.

Pînă acum erau cunoscute public, graţie reportajelor de la Moldova 1, simpatiile comuniste ale episcopului de Bălţi Marchel şi ale stareţului mănăstirii Curchi, Siluan. Probabil, cu această ocazie, vor fi daţi în vileag şi alţi comunişti din biserică, obişnuiţi să acţioneze mai mult din umbră.

De pe Blogul parintelui Savatie Bastovoi